Ce a facut printul Charles azi in Bucuresti: A plantat un copac, a primit papadii de la o fetita si a jucat hora

Printul Charles a avut o zi plina, joi, in timpul vizitei sale in Romania. Printre intalnirile oficiale, acesta a mers in Delta Vacaresti, la Muzeul Satului, dar si la Patriarhie.

In Parcul Natural Vacaresti, Charles s-a intalnit cu voluntari si studenti implicati in activitatile Asociatiei Parcul National Vacaresti, dar si cu un grup de copii, care discutau cu un herpetolog despre broastele si serpii care pot fi intalniti in delta dintre blocuri.

Pentru a marca vizita, printul a plantat un plop alb. Dupa ce a terminat, i-a urat copacului „mult noroc”, iar o fetita i-a oferit un buchetel de papadii.

Dupa-amiaza, printul a mers la Patriarhie, unde a fost intampinat de IPS Nifon, arhiepiscopul Targovistei, si de parintele Michael Tita, seful de protocol al Administratiei Patriarhale.

In holul Palatului Patriarhiei, printul Charles a fost primit de patriarhul Daniel, care i-a prezentat picturile murale din incapere si i-a explicat semnificatia acestora.

Printul i-a oferit patriarhului un serviciu de farfurii. „Le voi folosi data viitoare, cand veti sta mai mult”, i-a spus patriarhul Daniel. Seful BOR a primit si o fotografie inramata cu Charles, care, la randul sau, a primit din partea patriarhului Daniel o icoana din mozaic cu sticla de Murano infatisandu-l pe Sfantul Andrei.

Tot joi, printul Charles a vizitat proiecte sociale ale Fundatiei FARA din Popesti-Leordeni – Casa de tip familial „Sf.Gabriel” si Centrul de tranzit Foyer, unde i-a cunoscut pe tinerii, copiii si familiile gazduite, a primit oua incondeiate, o icoana si un covoras lucrate manual si a discutat cu cativa localnici.

La Muzeul Satului, printul britanic a petrecut doua ore, timp in care a vorbit cu mesteri populari, incercand sa afle secretele mestesugurilor lor, a vizitat case vechi si Biserica din Dragomiresti, dar a si dansat intr-o hora romaneasca, acompaniat de muzicieni din Oltenia.

Nu numai turistii au fost incantati de o discutie cu printul, ci si un grup de copii, pe care Charles i-a intrebat cum sunt create micile obiecte din mainile lor.

„Am vorbit cu Charles, am vorbit cu Charles!”, au strigat ei entuziasmati in curtea unei casute.

Tot la Muzeul Satului, Ivan Patzaichin i-a oferit printului de Wales o pagaie cu autograf si o emisiune filatelica dedicata sportivilor romani „de aur”.

(Sursa:Ziare.com)

Părerea ta despre acest subiect:

Leave a Comment