Inundatii devastatoare in Germania, Austria si Franta. Parisul e in pericol

Inundatii devastatoare in Germania, Austria si Franta. Parisul e in pericol

Germania, Franta si Austria se confrunta de cateva zile cu inundatii puternice, soldate cu mai multe victime. Chiar si Parisul este in pericol si risca inundatia secolului.

In Bavaria, echipele de salvare au gasit cadavrele a trei localnici surprinsi de viitura intr-o casa din Simbach am Inn, informeaza Le Monde.

De asemenea, trupul unei femei a fost gasit intr-un rau din orasul Julbach din apropiere, agatat de un copac.

Doua districte din Bavaria, Rottal-Inn si Passau, de la granita cu Austria, au fost plasate in stare de „catastrofa”, pentru ca apele au acoperit caile rutiere si au avariat podurile. Multi localnici s-au salvat suindu-se pe acoperisuri, relateaza Europe 1.

In regiunea germana Baden-Wurttemberg, inundatiile au ucis 4 persoane si au ranit alte zece persoane, in timpul unei furtuni puternice, potrivit L’avenir.

In regiunea Salzburg din nordul Austriei, ploile torentiale au inundat mai multe drumuri, iar scolile sunt inchise, joi, in districtul Braunau.

In Franta, langa Paris, pompierii au gasit, miercuri seara, corpul unei femei care plutea intr-o casa inundata din Souppes-sur-Loing (centrul tarii).

Departamentele Loiret si Seine-et-Marne din Franta sunt sub alerta cod rosu de inundatii.

Primaria orasului Nemours, din Seine-et-Marne, a inceput evacuarea a mii de locuitori din centrul orasului din cauza pericolului ca Loing, unul dintre afluentii Senei, sa se reverse. Raul a atins un nivel record, pe care l-a mai avut doar la inundatiile catastrofale din 1910. Scolile si liceele din 17 orase de pe cursul raului Loing au fost suspendate.

„Locuiesc aici de 60 de ani si n-am mai vazut asa ceva niciodata”, a declarat un locuitor din Nemours, citat de Le Matin.

„Acesta este un potop exceptional, mai mare decat inundatiile din 1910”, a avertizat Meteo France.

Inundatiile au provocat probleme si transportului in regiunea Paris, deja afectat de o greva majora.

La Paris, Sena va continua sa creasca. Lacul de acumulare de la barajul care protejeaza capitala Frantei este plin in proportie de 90%, potrivit TF 1.

(Sursa: Ziare.com)

Părerea ta despre acest subiect:

Leave a Comment