Metoda originala a lui Boc de a testa rezistenta unui pod abia inaugurat. I-a pus pe constructori sa stea sub el

Metoda originala a lui Boc de a testa rezistenta unui pod abia inaugurat. I-a pus pe constructori sa stea sub el

Primarul Emil Boc a dispus constructorilor Podului Traian din Cluj-Napoca, inaugurat vineri, sa stea sub pod la trecerea primelor masini, pentru a testa rezistenta. „Vom generaliza aceasta masura la alte lucrari similare”, a spus edilul.

Emil Boc a participat, vineri, la inaugurarea unui pod peste Somes, Podul Traian, investitie care se ridica la 6,5 milioane de lei si care a inceput in august 2016, inlocuind vechiul pod construit in anii 1930.

„A fost o modalitate originala de a testa noul Pod Traian si il vom generaliza in viitor acest procedeu la alte lucrari similare. Constructorul si-a asumat calitatea lucrarilor si a fost prezent sub pod la trecerea primelor masini, iar podul a rezistat cu bine. Sa speram ca podul va rezista 100 de ani, asa cum a rezistat peste 85 de ani vechiul pod.

Lucrarile la noul Pod Traian au costat 6,5 milioane de lei si au inceput in august 2016. Podul are patru benzi de circulatie, piste pentru biciclete, trotuare pietonale cu loc de promenada. De sambata se va relua pe pod si circulatia mijloacelor de transport in comun”, a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, vechiul Pod Traian, situat in Piata Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, a fost construit intre 1928 – 1931, costand, la acea vreme, 6,6 milioane de lei.

Directorul firmei care a construit Podul Traian, Grigore Vadean, a declarat, la randul sau, ca noul pod are o durata de viata de 50 de ani, dar s-a declarat convis ca va rezista mai mul timp.

„Este cel mai frumos pod pe care l-am construit, are o lungime de 34 de metri”, a spus Vadean.

La inaugurarea podului, Emil Boc a premiat primul sofer care a trecut cu masina, acesta primind o diploma, o cravata si un album al municipiului Cluj-Napoca.

(Sursa: Ziare.com)

Părerea ta despre acest subiect:

Leave a Comment