Un fost jurnalist BBC a participat la protestele din Romania: Ei cred ca suntem prosti. Este incredibil!

Un fost jurnalist BBC a participat la protestele din Romania: Ei cred ca suntem prosti. Este incredibil!

Nu doar romanii au iesit in strada, duminica seara, pentru a protesta fata de incercarile Guvernului de a gratia infractori si de a modifica codurile penale. Printre cei care au protestat s-a numarat si Mike Ormsby, scriitor si fost jurnalist BBC.

„Minciunile pe care le spun acesti oameni si lipsa de respect pentru cetatenii romani… ei cred ca voi, ca noi suntem prosti. Este incredibil! Sunt foarte ingrijorat de ceea ce se intampla. La fel face Trump in America, la fel isi trateaza si Putin cetatenii.

Romani, ar trebui sa fiti pe strada, nu acasa privind! Ar trebui sa fiti aici, sa protestati, ca sa va salvati tara!”, a declarat Mike Ormsby, stabilit in Romania, pentru Pro TV.

Amintim ca la inceputul lunii ianuarie, proiectul de ordonanta de urgenta privind gratierea colectiva si proiectul de ordonanta de urgenta privind modificarea codurilor penale au fost postate pe site-ul Ministerului Justitiei. Au urmat reactii de dezaprobare din partea reprezentantilor magistratilor si societatii civile, culminand cu proteste in strada in Bucuresti si numeroase orase din tara.

Si duminica seara 50.000 de persoane au protestat in Bucuresti si alti 40.000 de oameni au iesit pe strada in zeci de orase din Romania si din afara tarii pentru a apara justitia.

Luni, Ministerul Justitiei organizeaza o dezbatere publica privind aceste proiecte.

(Sursa: Ziare.om)

Părerea ta despre acest subiect:

Leave a Comment